Hoe werkt een thuisbatterij?

Ontdek hoe een thuisbatterij werkt en welke voordelen deze voor u kan bieden.

null
Geld besparen én inkomsten genereren

Door uw energie op te slaan of te verhandelen, kunt u uw energiekosten aanzienlijk verlagen.

null
Duurzaam en veilig

De meest veilige systemen en een duurzame recyclebare opbouw.

null
Zonnestroom opslaan

Overschot aan zonnestroom wordt opgeslagen, waardoor u uw eigen energie kunt gebruiken.

Hoe een thuisbatterij u helpt met besparen én verdienen

Sla overtollige zonnestroom op

Met een thuisbatterij kunt u uw eigen gebruik van zonnestroom verdubbelen. Normaal gesproken gebruikt u slechts 30% van de opgewekte zonnestroom en levert u de rest terug aan het net. Een thuisbatterij slaat echter de overtollige energie automatisch op, zodat u deze ’s avonds en ’s ochtends kunt gebruiken. Hierdoor kunt u gemiddeld 80% van uw zonnestroom zelf benutten.

Slimme aansturing met een dynamisch contract

U profiteert automatisch van schommelende energieprijzen via een dynamisch energiecontract. Uw slimme thuisbatterij verkoopt energie wanneer de prijzen hoog zijn en koopt energie in wanneer de prijzen laag zijn. Dit gebeurt door een slim algoritme dat de thuisbatterij efficiënt beheert.

Verdienen door onbalans op het net

Zonnekoning biedt door middel van thuisbatterijen mét slimme software de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de energietransitie. Door onbalans aan het net en de mogelijkheid om het net te balanceren met een thuisbatterij zorgt u voor inkomsten die uw energieleverancier u maandelijks vergoed.

Hoe de thuisbatterij zijn werk doet

Waar bestaat onze thuisbatterij uit?

Welke aansturing u ook kiest, de thuisbatterij heeft drie systeemcomponenten nodig om u van alle voordelen te voorzien.

Ons thuisbatterij bestaat uit batterijmodules die samen de totale opslagcapaciteit bepalen, variërend van 2,6 tot 55 kWh. Deze modules bevatten batterijcellen van het duurzame, veilige en recyclebare lithiumijzerfosfaat (LFP). Onze batterijen zijn ontworpen in gemakkelijk stapelbare modules die ook buiten geplaatst kunnen worden.

De omvormer fungeert als het centrale brein van de thuisbatterij, wat ervoor zorgt dat de stroom vanuit de batterij op de juiste manier wordt gedistribueerd naar je apparaten. De software in de omvormer maakt gebruik van informatie van de energiemeters die wij plaatsen in uw meterkast, weersvoorspellingen en aansturing van de modus om op strategische momenten de batterij te laden of te ontladen. Tevens regelt de omvormer de laadsnelheid van de batterij, wat betekent dat bijvoorbeeld een thuisbatterij met een capaciteit van 10 kWh gekoppeld aan een omvormer met een vermogen van 5 kW in slechts 2 uur volledig opgeladen kan zijn!

We installeren energiemeters in de meterkast, bij de hoofdschakelaar en als u al zonnepanelen hebt, plaatsen we ook een energiemeter bij de zonnepanelen. Zo kan de batterij nauwkeurig meten hoeveel zonnestroom u produceert en hoeveel daarvan normaal gesproken teruggeleverd zou worden. Als er een overschot aan zonnestroom is, wilt u natuurlijk niet dat dit tegen een lage prijs wordt teruggeleverd of dat u daarvoor wordt beboet door uw energieleverancier. In dat geval krijgt de thuisbatterij een signaal om de energie op te slaan. En wanneer u normaal gesproken energie van het net nodig hebt, zal de thuisbatterij eerst energie uit de batterij aan uw energieverbruikers leveren.

keyboard_arrow_up