Subsidie zonnepanelen 2018: alle regelingen op een rij!

Subsidie zonnepanelen 2018? Voor zowel particulieren als ondernemers zijn er verschillende mogelijkheden om zonnepanelen aan te schaffen met subsidie. Welke subsidieregelingen voor zonnepanelen u in 2018 kunt gebruiken? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.

Subsidie zonnepanelen 2018 voor particulieren

Vanuit de Rijksoverheid is er voor particulieren in 2018 geen subsidie. Het is mogelijk dat lokale overheden zoals gemeenten subsidie voor zonnepanelen aanbieden in de vorm van een lening tegen een laag rentetarief. Daarnaast geldt nog altijd de regeling dat particulieren gebruik kunnen maken van de BTW teruggave bij aanschaf van zonnepanelen.

Salderen zonnepanelen in 2018

Ook in 2018 kunt u zonnestroom het openbare net invoeden waar u een vergoeding voor krijgt van uw energieleverancier. Salderen is ook een vorm van subsidie voor zonnepanelen. Lees meer over dit onderwerp: terugleversubsidie zonnepanelen na 2020

Ontdek wat u kunt besparen

Ontvang direct een offerte op maat voor zonnepanelen!

Lokale subsidie zonnepanelen 2018

Een landelijke subsidie voor zonnepanelen bestaat al een aantal jaren niet meer voor particulieren. Lokale overheden zoals Gemeenten bieden meestal wel subsidie in de vorm van een financiering met een gunstige rente. Om erachter te komen welke subsidies in 2018 vanuit de lokale overheid beschikbaar zijn kunt u de website www.energieleveren.nl raadplegen.

De energiebespaarlening 

Naast lokale subsidies voor zonnepanelen in 2018 bestaat er ook de Energiebespaarlening. Deze is landelijk beschikbaar en is aan te vragen via de website www.ikinvesteerslim.nl. Afhankelijk van de looptijd is het rentetarief van de Energiebespaarlening met 2,3 en 3% erg aantrekkelijk. Het is echter goed mogelijk dat uw gemeente een beter tarief hanteert voor een financiering. De Energiebespaarlening kunt u naast het plaatsen van zonnepanelen ook gebruiken om andere maatregelen te nemen om uw woning duurzamer te maken.

Zonnepanelen ook zonder subsidie in 2018 een rendabele investering!

Als u zonnepanelen wilt aanschaffen dan is het goed om te weten dat zonnepanelen ook zonder subsidie in 2018 een interessante investering blijft. Uw investering in een gemiddeld zonnepanelen systeem is namelijk binnen 7 jaar terugverdient!

Subsidie zonnepanelen 2018 voor ondernemers

Ondernemers kunnen in 2018 gebruik blijven maken van verschillende subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze subsidies worden meestal in de vorm van fiscale voordelen aangeboden door de Rijksoverheid. Hieronder een kort overzicht van subsidies in 2018 voor de zakelijke gebruiker;

  • Energie Investerings Aftrek (EIA)
  • Kleinschaligheidsaftrek (KIA)
  • Milieu Investerings Aftrek (MIA)
  • Wilekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)
  • SDE+ 2018
  • Energiebesparing Duurzame Sportaccommodaties (EDS)

Projecten waar we trots op zijn

Ontdek wat u kunt besparen

keyboard_arrow_up